Magyar szabadidősport szövetség

Betöltés...

loader

Kérem várjon amíg az oldal töltődik


Stratégiai együttműködés az Emmi és a Magyar Szabadidősport Szövetség között

Czene Attila: a cél az, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon a ’mindenki sportja

 

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ). A felek együttműködnek a jogszabályok előkészítésében, módosításában, felülvizsgálatában az oktatás, a sportpolitika, a sportegészségügy, a népegészségügy, a gyermek- és ifjúságpolitika, a szabadidősporttal kapcsolatos kutatások, nemzetközi tapasztalatok megosztása, valamint a társadalmi felzárkózás területén – tudósít az MTI. 

 

A dokumentumot az Emmi részéről Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, a szövetség képviseletében pedig Czene Attila elnök írta alá. Az együttműködés a felek reményei szerint elősegíti - amint arra a tájékoztatás kitér -, hogy a sport, a mozgás és ezzel együtt az egészséges életmód hozzátartozzon a magyar emberek mindennapjaihoz. 

 

Czene Attila elmondta, hogy a Magyar Szabadidősport Szövetség célja minél nagyobb hangsúlyt kapjon a ’mindenki sportja’. „Olimpia előtt vagyunk, bízunk a magyar csapat jó szereplésében, azonban mi már előre tekintünk, és bízunk abban is, hogy 2017-ben, és az elkövetkezendő években nagyobb reflektorfénybe kerül a szabadidősport Magyarországon” – összegzett Czene Attila. 

 

 

Fotó: Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

 

 

teljes hír »

ÚJ TAGSZERVEZETÜNK! - Szegedi Sport és Fürdők Kft

A 2016. május 27-i közgyűlésünk 12/2016. sz. KGY határozatával a Szegedi Sport és Fürdők Kft rendes tagnak való felvételét elfogadta.

 

A tagszervezet bemutatkozása

 

Szeged sportélete, fürdővárosi múltja több mint száz évre tekint vissza.

 

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. jelenleg 24 sport- és fürdőlétesítmény üzemeltetését látja el, ezzel Magyarország egyik legnagyobb sportlétesítmény fenntartója.

 

Alapfeladatai közé tartozik a városi tulajdonban lévő Anna Fürdő, Sziksósfürdő, Városi Sportuszoda – Sportcsarnok, Városi Stadion, Kisstadion, Műjégpálya üzemeltetése, a sportlétesítmények működtetése, bérbeadása, nemzetközi, országos és helyi kulturális- és sportrendezvények szervezése, lebonyolítása, reklámfelületek értékesítése.

 

Rendezvényeinkkel és egyéb programjainkkal a szabadidő hasznos eltöltését az egészséges életmód népszerűsítését biztosítjuk Szeged város lakosainak.

 

Szabadidős rendezvényeink: gyalogos és kerékpáros teljesítménytúrák, Érj át! távúszás, ÁRKÁD Futófesztivál, I. Szeged Félmaraton Futófesztivál, Szeged Napi Sárkányhajó Viadal, Kihívás Napja, Családi Sport-és Egészségfesztivál, Magyar Famászó és Faápoló Verseny, Auchan Korzó Sporttoborzó, PICK Utcai Futófesztivál és a MOL Suliváltó

 

teljes hír »

ÚJ TAGSZERVEZETÜNK! - Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége

A 2016. május 27-i közgyűlésünk 8/2016. sz. KGY határozatával az Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége rendes tagnak való felvételét elfogadta.

 

A tagszervezet bemutatkozása

 

Szövetségünk tagszervezetei az ország kilenc különböző pontján tevékenyen szervezik a szabadidős kerékpáros életet, gyalog és kerékpárral túráznak és teljesítménytúráznak. A tagszervezetink által szervezett kerékpáros napok a települések nagy sporteseményei is egyben, melyek a helyi lakosság és az odalátogatók részére egész napos színvonalas sport és alkalmanként kulturális programot is nyújtanak. A kerékpáros sport mellett a szabályos kerékpározás és a közlekedési kultúra elterjesztése is fontos, ezért kerékpáros ügyességi pálya, közlekedési tesztek is várják az érdeklődőket az eseményeken.

A megmérettetést kereső kerékpárosok részére amatőr (szabadidős) nyílt kerékpárversenyeket is szerveznek tagszervezeteink. A szövetség elsősorban a nyílt szabadidős versenyek koordinálását, a színvonalas megrendezés, az egységes szabályrendszer biztosítását és az év végi összesített díjazás bonyolítását vállalja.

 

AKESZ

Szabó László

 

elnök

teljes hír »

Kihívás Napja Bankett videó

Köszönjük a részvételt, reméljük jövőre is együtt győzzük le a kihívásokat!

 

 

teljes hír »

25. FORTUNA SENIOR Atlétika PÁLYAVERSENY

A verseny helye: Ikarus Sporttelep /Budapest XVI., ker. Bátony u 1-33./

 

Időpontja: 2016. augusztus 6. (szombat) 10.45 óra

 

A verseny célja: Szenior atléták részére versenyzési lehetőség biztosítása, hagyományaink őrzése, sportbarátainkkal való találkozás.

 

Résztvevők: 30 év feletti férfiak és nők, felső korhatár nélkül

 

Előnevezés: 2016. 08. 02-ig feltétlenül kérjük jelezni a részvételi szándékot (a fenti telefonszámon vagy e-mail-ben)!

 

Nevezés: A versenyszámok kezdete előtt egy órával a helyszínen.

 

Nevezési díj: Az első versenyszám 1.500.- Ft minden további szám 500.- Ft. 70 év felett minden szám 500.-Ft

 

 

 
 
 

teljes hír »